Unghundetræning

På dette hold arbejder vi videre med de grundfærdigheder der blev introduceret på hvalpekurset.

Kontakt, Selvkontrol, Target, Indkald, Sit, Plads(udgangsstilling) og Afdækning mm.

Hvis man ikke har deltaget i hvalpetræningen hos os, kræver det en obligatorisk teoriaften for at kunne starte på unghundeholdet.

Der arbejdes videre med kontakt og belønningsfærdigheder.

Træningen sigter mod at lægge fundamentet for videre træning med din hund. Du får en hund, der arbejder for at opnå en belønning, en hund, der gerne vil træne, og en hund, der har lært, at det betaler sig at tage initiativ.

Frivillig adfærd er det helt centrale udgangspunkt når vi træner. Når hunden selv tilbyder adfærd, har den tænkt over det, den gør. De erfaringer, hunden gør sig, når den er aktiv, husker den bedst. Vores opgave som hundefører er derfor ganske enkelt, at opsætte de rigtige rammer og betingelser og præcist belønne den adfærd, vi gerne vil have frem. Det kræver en del øvelse af hundeføreren, at blive god til at belønne præcist. Præcision er imidlertid helt afgørende for et godt resultat. 

Belønningsfærdigheder, vil derfor være et gennemgående tema under hele forløbet.

Selvkontrol er en disciplin der er meget effektiv for at kunne bevare fokus på det, der sker. Det lærer vi med øvelser, hvor hunden finder ud af, at det betaler sig at holde sig i ro, for at få en belønning.

Unghunde bliver jo på et tidspunkt kønsmodne og derfor vil der naturligt være perioder hvor alt fungerer fint og pludselig være andre perioder, hvor alt synes at være glemt. Det er helt naturligt, så gå aldrig i panik, men undlad i en sådan periode at stille for store krav, som hunden alligevel ikke magter at honorere.

Tæver i løbetiden er velkomne til træning men man lader dem blive i bilen når man ankommer til træningspladsen, så vi lige får en chance for at planlægge træningen derefter.

Vi vil, i dette kursusforløb også se på, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at opdele en øvelse i mindre delelementer, for senere at sammensætte delene til en færdig øvelse. Forskning har vist at “Baglænskædning” er den bedste måde at indlære en adfærdskæde på. Det gennemgår vi også på kurset. Der vil, i den forbindelse, blive lidt forberedende hjemmelæsning.

 

Obligatorisk teoriaften (uden hund):
onsdag, den 3. november kl 19.00 i klubhuset 

Træning på Søndage kl. 11.00:

7. november
14. november
21. november
28. november

5. december
12. december

2. januar 2022
9. januar
16. januar
23. januar – afslutning